Mus jabłkowy to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt 🙂 Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu. A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam 🙂
Składniki:
- 2 duże jabłka (około 200 g)
Wykonanie:
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę.
Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię.
Smażymy na wolnym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarły do dna. W razie potrzeby można podlać kilkoma łyżkami wody.
Smacznego!
- Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej!
- Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza 🙂
- Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
- Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
- Dziękuję i pozdrawiam! 🙂
O super, że obeszło się bez cukru! 🙂
Obowiązkowo 🙂