Domowa konfitura z jabłek

Domowa konfitura z jabłek to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt 🙂 Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu. A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam 🙂

mus jabłkowy

Składniki:
  • 2 duże jabłka (około 200 g)
Wykonanie:

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę.

Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię.

Smażymy na wolnym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarły do dna. W razie potrzeby można podlać kilkoma łyżkami wody.

Fanom jabłek polecam ten jabłecznik z galaretką, ciasto ze smażonymi jabłkami.

Smacznego!

•   Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
•   Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
•   Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
•   Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
•   Dziękuję i pozdrawiam! :)

PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy! Dziękuję <3

4 komentarze do “Domowa konfitura z jabłek”

  1. Robię podobne tylko dodaje sok z cytrynę by nie ciemnialy, jesienią robię dużo i do słoiczków na zimę , są super bez cukru gotowe do kaszki👍😁♥️

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *