Domowa konfitura z jabłek to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt 🙂 Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu. A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam 🙂
Składniki:
- 2 duże jabłka (około 200 g)
Wykonanie:
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę.
Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię.
Smażymy na wolnym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarły do dna. W razie potrzeby można podlać kilkoma łyżkami wody.
Fanom jabłek polecam ten jabłecznik z galaretką, ciasto ze smażonymi jabłkami.
Smacznego!
• Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej!
• Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
• Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
• Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
• Dziękuję i pozdrawiam! :)
PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy! Dziękuję <3
O super, że obeszło się bez cukru! 🙂
Obowiązkowo 🙂
Robię podobne tylko dodaje sok z cytrynę by nie ciemnialy, jesienią robię dużo i do słoiczków na zimę , są super bez cukru gotowe do kaszki👍😁♥️
Dokładnie! Pozdrawiam 🙂