Mus jabłkowy (konfitura z jabłek)

Mus jabłkowy to nie tylko naturalny i najzdrowszy deserek dla niemowląt 🙂 Ja przyrządzam go regularnie i wykorzystuję dla całej rodziny. Dzieci zajadają się gotowanym makaronem polanym tym sosem w alternatywie do domowego dżemu. A wszyscy domownicy cieszą się różnymi wypiekami, które zagęszczam i dosładzam tym musem. Jednym słowem z kilku jabłek mamy wiele zastosowań! Polecam 🙂

Składniki:
  • 2 duże jabłka (około 200 g)
Wykonanie:

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda z nasionami i kroimy w kostkę.

Wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię.

Smażymy na wolnym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, żeby nie przywarły do dna. W razie potrzeby można podlać kilkoma łyżkami wody.

Smacznego!

  • Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
  • Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza 🙂
  • Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
  • Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
  • Dziękuję i pozdrawiam! 🙂

2 komentarze do “Mus jabłkowy (konfitura z jabłek)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *