Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu)

Te mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam raz dając czas na wyostrzenie apetytu 😉 A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam!

Składniki: 

  • 2 szklanki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego
  • 4 łyżki płynnego oleju kokosowego
  • łyżka wiórek kokosowych do dekoracji

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy w większym naczyniu.

Przekładamy do naczynia lub małej blaszki i dobrze dociskamy, żeby kokosanki nie rozlatywały się później.

Wkładamy do zamrażarnika na 30 minut albo do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem kroimy na kawałki wybranej wielkości 😉

Smacznego!

* Inspiracja zaczerpnięta stąd.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *