Te mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam raz dając czas na wyostrzenie apetytu 😉 A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam!
Polecam również takie owsiane ciastka kokosowe, ciasto czekoladowo-kokosowe, lody kokosowe o smaku ananasowym, kokosowe mochi.
Składniki:
- 2 szklanki (480 ml) wiórek kokosowych
- 2 łyżki (30 ml) mielonego siemienia lnianego
- 4 łyżki (60 ml) kakao
- 4 łyżki (60 ml) syropu z agawy lub klonowego
- 4 łyżki (60 ml) płynnego oleju kokosowego
- wiórki kokosowe do dekoracji
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy w większym naczyniu.
Przekładamy do naczynia lub małej blaszki i dobrze dociskamy, żeby kokosanki nie rozlatywały się później.
Wkładamy do zamrażarnika na 30 minut albo do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem kroimy na kawałki wybranej wielkości 😉
Smacznego!
* Inspiracja zaczerpnięta stąd.
- Uważasz, że ten artykuł jest ważny? To podaj go dalej!
- Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza 🙂
- Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
- Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
- Dziękuję i pozdrawiam! 🙂