Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu)

Te mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam raz dając czas na wyostrzenie apetytu 😉 A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam!

Składniki: 
  • 2 szklanki (480 ml) wiórek kokosowych
  • 2 łyżki (30 ml) mielonego siemienia lnianego
  • 4 łyżki (60 ml) kakao
  • 4 łyżki (60 ml) syropu z agawy lub klonowego
  • 4 łyżki (60 ml) płynnego oleju kokosowego
  • wiórki kokosowe do dekoracji
Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy w większym naczyniu.

Przekładamy do naczynia lub małej blaszki i dobrze dociskamy, żeby kokosanki nie rozlatywały się później.

Wkładamy do zamrażarnika na 30 minut albo do lodówki na kilka godzin.

Przed podaniem kroimy na kawałki wybranej wielkości 😉

Smacznego!

* Inspiracja zaczerpnięta stąd.

  • Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę 🙂 Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać.
  • Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB
  • Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram
  • Dziękuję i pozdrawiam! 🙂
image_pdfimage_print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *