Ananasowy deser lodowy

Ten anansowy deser lodowy to kolejny, obok deseru czekoladowego,  przepis z serii “niespodziewani goście” albo “wielka ochota na szybkiego smakołyka” 🙂 Prosty w wykonaniu i niesamowity w smaku. Wystarczą zamrożone kawałki ananasa i banana, minimalna ilość mleka, ulubiony owoc i gotowe 🙂 Polecam dla ochłody na upalne dni.

Polecam również dla ochłody wiśniowe lody z czekoladą, dwukolorowe lody z jogurtem, lody truskawkowe bez cukru.

Wielbicielom deserów w pucharku polecam czekoladową Panna Cottę, czekoladowy deser z owocami, budyń bez gotowania, domowe Monte bez mleka krowiego.

Składniki (na dwie pełne szklanki):
  • 1/4 część zamrożonego ananasa pokrojonego w niewielkie kawałki
  • 1 banan zamrożony w kawałkach
  • 1 świeży dojrzały banan pokrojony na plasterki
  • minimalna ilość mleka roślinnego (np. sojowego)
  • garść mrożonych czarnych jagód albo innych owoców (w sezonie świeże)
Wykonanie:

Najpierw wyciągamy jagody z zamrażalnika, aby troszkę się ociepliły. Dzięki temu, że jagody troszkę się rozmrożą będziemy mogli od razu po przyrządzeniu deseru go skonsumować nie ryzykując bólu zębów 😉

Do blendera wkładamy mrożonego ananasa i banana oraz świeżego banana i miksujemy dolewając tak mało mleka jak się, aby jednocześnie owoce się rozdrobniły i utworzyły gładką masę.

Masę przekładamy do szklanek i posypujemy rozmrożonymi jagodami albo innymi ulubionymi owocami.

Smacznego!

  • Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
  • Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza 🙂
  • Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
  • Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
  • Dziękuję i pozdrawiam! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *