HomeDeserDwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe (bez glutenu, bez cukru, bez oleju)
Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe (bez glutenu, bez cukru, bez oleju)
0 komentarze
6
Proste, dwuskładnikowe ciastka, w sam raz na leniwy dzień 😉 Potrzebujemy tylko banany i wiórki kokosowe! Już sam superapetyczny zapach dochodzący z piekarnika w czasie ich pieczenia powoduje, że ślinka cieknie 🙂 Polecam!
Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe
Dwuskładnikowe ciastka
Składniki (na 5-6 ciastek):
2 duże banany
6 łyżek (90 ml) wiórków kokosowych
Wykonanie:
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C.
W naczyniu banany rozgniatamy widelce, dodajemy wiórki kokosowe i całość mieszamy.
Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia albo matą silikonową. Łyżką nakładamy masę i formujemy ładne w kształcie ciastka 🙂
Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez 20 minut albo aż ciasteczka będą miały złocisty kolor.
Świetnie sprawdzają się na deser dla dzieciaków do szkoły 🙂
• Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej!
• Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
• Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
• Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
• Dziękuję i pozdrawiam! :)
PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku - kliknij tutaj, aby dowiedzieć się jak to zrobić. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy. Pięknie dziękuję!