Karmelowe smoothie z solą himalajską

Karmelowe smoothie to chyba nie jest typowe polskie śniadanie 😉 Ale bardzo smaczne, zdrowe i sycące, szczególnie że jest zrobione z płatków owsianych i bananów i naturalnie słodzone daktylami. A wanilia o sól dodają jeszcze kolejnego wymiaru smakowego. Dla podkręcenia zdrowotnych właściwości można dodać kurkumy 🙂 Polecam!

karmelowe smoothie

Polecam również zielone smoothie, bananowo-szpinakowe, zielony koktajl z awokado, koktajl z czarnej porzeczki, koktajl malinowy z komosą ryżową.

Składniki (na jedną porcję):
  • 5 daktyli bez pestek
  • 1 mrożony banan
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego
  • 1/4 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie, ale polecam dla zdrowia 🙂 )
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • szczypta soli himalajskiej różowej
  • ziarna słonecznika lub ulubione pokrojone orzechy do posypania
Wykonanie:

Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą do smaku.

I oto karmelowe smoothie już jest gotowe! Proste, prawda? 🙂

Smacznego!

 

•   Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
•   Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
•   Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
•   Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
•   Dziękuję i pozdrawiam! :)

PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy! Dziękuję <3

2 komentarze do “Karmelowe smoothie z solą himalajską”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *