Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe (bez glutenu, bez cukru, bez oleju)

Proste, dwuskładnikowe ciastka, w sam raz na leniwy dzień 😉 Potrzebujemy tylko banany i wiórki kokosowe! Już sam superapetyczny zapach dochodzący z piekarnika w czasie ich pieczenia powoduje, że ślinka cieknie 🙂 Polecam!

Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe
Dwuskładnikowe ciastka kokosowo-bananowe

Dwuskładnikowe ciastka
Dwuskładnikowe ciastka

ciastkaSkładniki (na 5-6 ciastek): 
  • 2 duże banany
  • 6 łyżek (90 ml) wiórków kokosowych
Wykonanie:

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C.

W naczyniu banany rozgniatamy widelce, dodajemy wiórki kokosowe i całość mieszamy.

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia albo matą silikonową. Łyżką nakładamy masę i formujemy ładne w kształcie ciastka 🙂

Pieczemy w temperaturze 175 stopni C przez 20 minut albo aż ciasteczka będą miały złocisty kolor.

Świetnie sprawdzają się na deser dla dzieciaków do szkoły 🙂

Dla fanów prostych ciasteczek polecam takie czteroskładnikowe owsiane ciasto czekoladowe, bananowe brownie , tuile, kukurydziane ciastka  żurawiną

Smacznego!

* Przepis podejrzałam u AnarchistKitchen.

•   Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
•   Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
•   Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
•   Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
•   Dziękuję i pozdrawiam! :)

PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy! Dziękuję <3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *