Najprostsze dwuskładnikowe gofry wegańskie

Gofry to absolutny ulubieniec lata! Obowiązkowe w letnim menu, nie tylko na wakacjach 🙂 A ten super prosty, bo tylko dwuskładnikowy, w pełni wegański przepis jest bardzo smaczny i mega zdrowy! Nie zawiera mleka, oleju, glutenu, dodatkowych cukrów, proszku do pieczenia. Uczciwie Was ostrzegam, że te gofry są tak pyszne, że jedna porcja na pewno będzie za mało…. Przynajmniej w moim domu muszę dużo ich upiec, żeby zapełnić żołądki mojej rodzinki 🙂

Najprostsze wegańskie gofry gotowe do podania 🙂

Składniki:
  • 3 szklanki płatków owsianych bezglutenowych
  • 1 dojrzały banan
  • 2 1/2 szklanki wody
Wykonanie:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.

Wylewamy porcję masy na rozgrzaną gofrownicę (można posmarować ją wcześniej olejem kokosowym) i pieczemy przez około 5-8 minut aż do uzyskania złotego koloru.

Gofry podajemy z domowym dżemem lub ulubionym syropem i owocami.

Smacznego!

* Przepis pochodzi od Anji.

Dwuskładnikowe ciasto na gofry wymaga tylko zmiksowania

3 myśli na temat “Najprostsze dwuskładnikowe gofry wegańskie”

  1. Pingback: Smoothie -

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *