Karmelowe smoothie z sol膮 himalajsk膮

Karmelowe smoothie to chyba nie jest typowe polskie 艣niadanie 馃槈 Ale bardzo smaczne, zdrowe i syc膮ce, szczeg贸lnie 偶e jest zrobione z p艂atk贸w owsianych i banan贸w i naturalnie s艂odzone daktylami. A wanilia o s贸l dodaj膮 jeszcze kolejnego wymiaru smakowego. Dla podkr臋cenia zdrowotnych w艂a艣ciwo艣ci mo偶na doda膰 kurkumy 馃檪 Polecam!

Polecam r贸wnie偶 zielone smoothie, bananowo-szpinakowe, zielony koktajl z awokado, koktajl z czarnej porzeczki,聽koktajl malinowy z komos膮 ry偶ow膮.

Sk艂adniki (na jedn膮 porcj臋):
  • 5 daktyli bez pestek
  • 1 mro偶ony banan
  • 1/2 szklanki p艂atk贸w owsianych
  • 1/2 szklanki ulubionego mleka ro艣linnego
  • 1/4 艂y偶eczki kurkumy (opcjonalnie, ale polecam dla zdrowia 馃檪 )
  • 1/2 艂y偶eczki wanilii
  • szczypta soli himalajskiej r贸偶owej
  • ziarna s艂onecznika lub ulubione pokrojone orzechy do posypania
Wykonanie:

Wszystkie sk艂adniki wk艂adamy do blendera i miksujemy do uzyskania g艂adkiej konsystencji. Doprawiamy sol膮 do smaku.

I oto karmelowe smoothie ju偶 jest gotowe! Proste, prawda? 馃檪

Smacznego!

  • Spodoba艂 Ci si臋 ten przepis? To podaj go dalej!聽
  • B臋dzie mi bardzo mi艂o, je艣li podzielisz si臋 swoj膮 opini膮 w formie komentarza 馃檪
  • Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
  • 艢led藕 mnie na Instagramie lamaridapl
  • Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam! 馃檪

 

2 komentarze do “Karmelowe smoothie z sol膮 himalajsk膮”

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *