Koktajle można przyrządzać na różne sposoby. Dzisiaj proponuję pełen zdrowych tłuszczy pochodzących z awokado i siemienia lnianego, witaminy C z pomarańczy i dobrodziejstw z zielonych liści. Polecam! 🙂
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 dojrzałe pomarańcze
- 1 łodyga selera naciowego
- kilka gałązek świeżej natki pietruszki
- garstka świeżego umytego szpinaku
- 2 daktyle (lub więcej według uznania)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego (lub konopi siewnych lub nasion chia)
- mleko roślinne (według uznania)
Wykonanie:
Obrane awokado i pomarańcze wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż daktyle dobrze się rozdrobnią. I koktajl z awokado mamy gotowy 🙂
Polecam również inną wersję zielonego koktajlu tutaj, proteinowy koktajl malinowy z komosą ryżową oraz bogaty w witaminę C koktajl z czarnej porzeczki. Polecam również pyszną tartę z czekoladowym kremem z awokado.
Smacznego i na zdrowie!
• Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej!
• Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza :)
• Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog
• Śledź mnie na Instagramie lamaridapl
• Dziękuję i pozdrawiam! :)
PS Jeśli ten przepis Ci się spodobał, to zachęcam do wsparcia leczenia i rehabilitacji mojej nieuleczalnie córeczki Emmusi poprzez wpłatę darowizny na jej subkonto w fundacji https://dzieciom.pl/podopieczni/27709 lub przekazanie jej 1,5% podatku. Będę bardzo wdzięczna. Każda złotówka się liczy! Dziękuję <3
Taki koktajl to prawdziwa bomba witaminowa, ja lubię robić z jarmużu
Pewnie, jarmuż jak najbardziej też się nadaje! 🙂