Buraczki czerwone do obiadu

Buraczki czerwone mają w swoim smaku to coś, co mnie zachwyca 🙂 Jadamy je pod wieloma postaciami: sałatki z batatami , pasty do chleba  lub właśnie tej oto sałatki do obiadu idealnie pasującej m.in. do kotletów sojowych czy seleryby. Ja szczególnie lubię je w wersji mocno kwaśnej i pieprznej i doprawiam je sobie oddzielnie, bo reszta rodziny nie dałaby rady tego zjeść 🙂 .

Polecam również gotowaną kapustę do obiadu, kimchi, kiszoną białą kapustę.

Składniki:
  • 3 średnie buraki czerwone
  • 2 łyżki octu jabłkowego lub winnego (lub więcej do smaku)
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:

Buraki w mundurkach gotujemy do miękkości.

Studzimy, obieramy i trzemy na małych oczkach tarki.

Dodajemy do nich ocet, solimy i pieprzymy do smaku i gotowe! 🙂

Smacznego!

  • Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! 
  • Będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza 🙂
  • Obserwuj mnie na Facebooku LamaridaBlog FB
  • Śledź mnie na Instagramie lamarida_pl Instagram
  • Dziękuję i pozdrawiam! 🙂
image_pdfimage_print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *