Domowe kotlety sojowe
Kotlety sojowe to najlepsze kotlety na świecie! Lubią je wszyscy członkowie naszej rodziny: zarówno roślino- jak i zwierzęcożerni 🙂 Kilka lat temu na stale zagościły w naszym menu i nie wygląda na, że miałyby nam się znudzić. Przyrządzam je regularnie i zawsze mam ich zapas w zamrażarce: po prostu, gdy po usmażeniu ostygną zawijam je pojedynczo lub parami w folię aluminiową i mrożę. Te domowe kotlety sojowe super nadają się na obiad np. z ziemniakami i surówkami, albo jako wkład do kanapki, którą można zabrać do szkoły, pracy lub na wycieczkę 🙂
Domowa granola
Granola, czyli mieszanka płatków zbożowych, orzechów i suszonych owoców opiekana z dodatkiem słodkiego syropu i pasty z prażonych nasion sezamu, dzięki czemu jest chrupiąca i słodka. Polecam ten prosty przepis na zdrową przekąskę, nie tylko dla dzieciaków 🙂
Soczewica czerwona na ostro
Soczewicę wszyscy w domu uwielbiamy i robię z niej “różne różności” 🙂 Dziś proponuję soczewicę czerwoną z curry, którą najczęściej jadamy albo z ugotowanym ryżem i ogóreczkiem kiszonym lub korniszonem albo z brokułowym quichem. Można ją zabrać do pracy czy szkoły albo skonsumować na miejscu w domu 🙂
Choco slice, czyli czteroskładnikowe ciasto czekoladowe FIT (bez pieczenia)
Super prosty przepis na przepyszne ciasto czekoladowe w wersji fit, w dodatku bez pieczenia! Ma tylko cztery składniki, a smakuje jakby miało nieskończenie wiele czekoladowych wymiarów 🙂 Mega zdrowe i naturalne, bo daktyle i banany są źródłem słodyczy, a nie cukier. Choco slice jest podstawowym deserem/ciastkiem/smakołykiem w naszym domu, absolutnym ulubieńcem Pana Domu 🙂 Wyśmienicie nadaje się do zabrania do pracy, szkoły czy na wycieczkę.
Czytaj dalej „Choco slice, czyli czteroskładnikowe ciasto czekoladowe FIT (bez pieczenia)”